NUMMISUUTARIT, ohjaus Vilho Siivola
12.7.1953
Oikealla Kivi-juhlien ensimmäisen, vuoden -53 käsiohjelman kansi, joka on taiteilija Vilho Askolan käsialaa.
Vasemmalla yrityksen mainos.
Åke Launialan (Nurmijärven Opintorahastoyhdistyksen puheenjohtaja 1952-1979) tervehdyspuhe Kivi-juhlilla -53. Teksti yhdistyksen 25-vuotishistoriikista.
Kivi-juhlien Nummisuutarit-näytelmän esitys Taaborinvuorella, 12.7.1953.
Eino Kauppisen alkusanat käsiohjelmassa -53. Eino Kauppinen (1910-2001) oli suomalainen professori ja kirjallisuudentutkija. Kauppinen oli Aleksis Kiven Seuran sihteeri ja johtokunnan jäsen 1943–1949. Lähde Wikipedia. Teksti jatkuu seuraavassa kuvassa.
Vuoden -53 roolituslista. Ohjaus Vilho Siivola
Vilho Eemeli Siivola (1910-1984) oli suomalainen näyttelijä, ohjaaja ja teatterineuvos. Hän teki merkittävän uran Suomen Kansallisteatterin näyttelijänä, Nummisuutarien ohjaajana Taaborinvuoren Kivi-juhlissa sekä noin viidessäkymmenessä elokuvassa vuosina 1936–1976.
 Tunnetuimman elokuvaroolinsa hän teki vuonna 1955 Tuntemattoman sotilaan Mäkilänä. Teatterissa hänet tunnettiin esimerkiksi Nummisuutarit- ja Anton Tšehov-tulkinnoistaan. Lähde Wikipedia.
Kohtaus Aleksis Kiven näytelmästä "Nummisuutarit". Näyttämöllä Karrin talon hääväki tanssii piirissä. Taustalla Topiaksen mökki. Etualalla näytelmää seuraavaa yleisöä.
Vasemmalla Nurmijärven Linja-Auto Oy:n aikataulu, siitä väki näki tulla onnikalla Palojoen tuntumaan.
Oikealla yrityksen mainos, jonka kuva on Aleksis Kiven Seuran kuvalaattoja. Yhdistys teki mainokset itse käyttämällä kuvalaattoja ja kopioimalla Aleksis Kiven kirjoista täkstit juuri osuvasti mainostajan tarpeisiin.
Tämän käsiohjelman ja monen muun käsiohjelman kuvien tekijät ovat Erkki Tanttu, Aarne Nopsa, Arvo Lukala sekä Urpo Huhta.
Siihen aikaan mainostajia riitti Helsingistä Rovaniemelle.
Yritysten mainoksissa on käytetty Aleksis Kiven Seuran kuvalaattoja, joita tekivät taiteilijat Erkki Tanttu, Aarne Nopsa, Arvo Lukala sekä Urpo Huhta.
Takaisin alkuun