NUMMISUUTARIT, ohjaus Väinö Lahti
1.-2.7.1979 sekä
SEITSEMÄN VELJESTÄ, ohjaus Ari Laine
8.-9.7.1979
Kannen kuva Aleksis Kiven patsaasta Nurmijärvellä.
Aleksis Kiven patsas on Aukusti Veuron pronssiveistos vuodelta 1934 Nurmijärvellä. Se on siirretty nykyiselle paikalleen Aleksis Kiven aukiolle kirjaston eteen vuonna 2000.
Veistos oli Aukusti Veuron kilpailuehdotus Kiven muistomerkiksi Kansallisteatterin eteen. ”Mietteissä”-niminen ehdotus voitti kilpailun, mutta veistosta ei kuitenkaan tilattu. Helsingin sijaan ehdotus toteutettiin Nurmijärvelle Kiven syntymän satavuotisjuhlan kunniaksi. Lähde Wikipedia.
Åke Launialan (Nurmijärven Opintorahastoyhdistyksen puheenjohtaja 1952-1979) tervehdyspuhe Kivi-juhlilla -79. Teksti yhdistyksen 25-vuotishistoriikista.
Karjalaiset sukujuuret omaava Tapio Virolainen muutti kuusivuotiaana Nurmijärvelle. 50-luvun lopulla hän oli jo mukana Toukolaisissa ja ennen pitkää roolitehtävissä. Tapio sai tunnustuksena vuonna 1982 Aleksis Kiven Seuran "Eskon puumerkin". Tapio Virolainen on yksi pitkäaikaisimmista näyttelijöistä Kivi-juhlilla. Tapio on viimeksi näytellyt vuoden 2019 Katriina Honkasen ohjaamassa Rosvot-musikaalissa.
Ohjaaja Väinö Lahden sana käsiohjelmassa 1979.
Väinö Lahti oli ohjannut paljon Kotkan ja Tampereen teattereissa. Tuohon aikaan hän oli Tampereen teatterikesän ohjelmapäällikkö. Lähde Minä siivet selkääni saan -Kivi-juhlien 25 v. historiikki, toimittanut Markku Jalava 2002
Back to Top