NUMMISUUTARIT, ohjaus Vilho Siivola
10.7.1955
Oikealla Kivi-juhlien vuoden -55 käsiohjelman kansi, joka on taiteilija Vilho Askolan käsialaa.
Vasemmalla yrityksen mainos.
Åke Launialan (Nurmijärven Opintorahastoyhdistyksen puheenjohtaja 1952-1979) tervehdyspuhe Kivi-juhlilla -55. 
Oikealla kuvassa ensimmäinen Esko, Juhani Nuotto. Juho Arvid (Juhani) Nuotto (1914 -2002) oli suomalainen opettaja, lausuntataiteilija, näyttelijä ja taidemaalari. Nuotto sai Aleksis Kiven Seuran myöntämän Eskon puumerkki -palkinnon vuonna 2000. Hän tutki lisäksi Stenvallien suvun historiaa.
 Juhani Nuotto ahkeroi ensimmäisenä Eskona Kivi-juhlilla vuodet 1953-1962. Hän oli myös ohjaajan assistentti. Ruth Weckström esitti Jaanaa ja vaikkei näytelmässä Esko Jaanaa saa vaimokseen, niin oikeassa elämässä niin kuitenkin kävi! Lähde Wikipedia.
Eino Kauppisen alkusanat käsiohjelmassa -55. Eino Kauppinen (1910-2001) oli suomalainen professori ja kirjallisuudentutkija. Kauppinen oli Aleksis Kiven Seuran sihteeri ja johtokunnan jäsen 1943–1949. Lähde Wikipedia. Teksti jatkuu seuraavassa kuvassa.
Kivi-juhlien Nummisuutarit-näytelmän harjoitukset. Näyttämöllä on joukko näyttelijöitä, heidän joukossaan näytelmän ohjaaja Vilho Siivola. Taustalla kuvassa on harjoituksia seuraavia ihmisiä ja katsomorakenteita.
Kuvaaja tuntematon, Nurmijärven museon kuva-arkisto
Lehtikuva vuodelta 1955. Kuvasta tunnistettu vain ensimmäinen vasemmalta Felix Latva. Kuva Maija Tervonen -arkisto
Nummisuutarit-näytelmän esitys Taaborinvuorella, 1950-luku. Karrin häiden tarjoilijoita. Kuvassa eturivissä vas. lukien Tyyne Ketonen, Aili Vienola ja Maiju Hellgren.
Kuvaaja tuntematon, Nurmijärven museon kuva-arkisto
Ohjaus Vilho Siivola
Vilho Eemeli Siivola (1910-1984) oli suomalainen näyttelijä, ohjaaja ja teatterineuvos. Hän teki merkittävän uran Suomen Kansallisteatterin näyttelijänä, Nummisuutarien ohjaajana Taaborinvuoren Kivi-juhlissa sekä noin viidessäkymmenessä elokuvassa vuosina 1936–1976.
 Tunnetuimman elokuvaroolinsa hän teki vuonna 1955 Tuntemattoman sotilaan Mäkilänä. Teatterissa hänet tunnettiin esimerkiksi Nummisuutarit- ja Anton Tšehov-tulkinnoistaan. Lähde Wikipedia.
Kivi-juhlat Palojoella Taaborinvuorella, kuvaaja tuntematon
Nurmijärven museon kuva-arkisto
Takaisin alkuun